Pavol Habera: Vybouřený rocker
časopis SPY 20.12.2000

Když chtěl praštit s muzikou, přišla sláva skupiny Team a jeho hvězdná kariéra odstartovala závratným tempem. Davy fanynek musely od Haberova domu odvádět policisté "

Spoléhám na to, že stačí udělat dobrou písničku, aby mě hráli. Doufám, že není nutné vyprodávat kvůli tomu své soukromí," říká Paľo Habera. Nakonec alespoň prozrazuje, že manželka Naďa je manažerkou vládní agentury na podporu zahraničních investic a šestnáctiletá dcera Zuzana se věnuje krasobruslení. "Mám pocit, že dceři nevadí moje muzika, ale nemůžu říct, že by si ji pouštěla," přiznává. Paľo dostal od rodičů českou podobu jména Pavel, protože tatínek Pavol Habera nechtěl v rodině dalšího "(Pa)vola". Učitelé ale nakonec dali jménu opět slovenskou podobu. Už jako malý kluk se Paľo trápil s houslemi. Tenkrát se dostal do první krize s muzikou. "Vrzat sám sobě do ucha a ještě tak blízko, to bylo sebemučení," usmívá se usmívá se několikanásobný Zlatý slavík i slovenský Slávik.

 Na dva roky se tehdy s hudbou rozešel. Vrátil se k ní, až když mu rodiče koupili kytaru. Vystřídal několik kapel a dostal první nabídku jít do skupiny Team, která z něj udělala hvězdu. Odmítl ji. "Chtěl jsem už s muzikou skončit, když mě zavolali podruhé. Tak jsem to zkusil," vzpomíná.

Fanynky

Paľo přiznává, že mu sláva ztrpčovala život. "Fanynky u nás vyzváněly ve dvě v noci a všechny budily. Několikrát dokonce museli zasahovat policisté." Dodnes ale nezjistil, jak se mu nabourávaly do soukromí. "Změnil jsem telefon a první, kdo mi zavolal, byla fanynka. Ani nejlepší kamarádi to číslo ještě neměli," vzpomíná.

Milenky

Pikantních historek z Pal'ova života jinak není moc. "Taky se bavíme. Nejsme úplní idioti. Jenom nejsme na drogách a někteří z nás nemusí ani alkohol. Možná to bylo proto, že jsme dosáhli úspěchu, když jsme byli vybouření."

 Nedávno se však začalo šuškat o jeho avantýře s topmodelkou Danielou Peštovou. "Když tě někdo vidí na obědě, hned se začnou šířit řeči. Taky jsem si přečetl o svém vztahu s Luckou Bílou a dalšími. Co k tomu mám říct? Jakmile se v tom začneš vrtat a vyvracet to, nikdo ti neuvěří."

Motorky

Holky si to s ním přitom například na diskotéce neužily. "Tanec není moje hobby. Člověk by neměl dělat to, co neumí," vysvětluje zpěvák, který se raději prohání na motorce. Teď mu ale na ni čas nezbývá. Po vydání nové desky Teamu se totiž vrhl do práce na sólovém albu Boli sme raz milovaní.